tisdag 17 april 2007

Ny pubertet

Jag sitter vid datorn och lyssnar på Laaksos nya skiva, "Mother am I good looking?", och det händer igen, det där som jag hela tiden söker, redan i första låten, "Worst Case Scenario". Jag får magont som av ångest och kärleksbekymmer och olycka men eftersom det bara är musik behöver jag inte vara rädd. Istället tar jag in det, det är jag mot rös, och låter Markus Krunegårds röst ta över innanför skallbenet. Jag älskar Laakso, älskar att de tar mig tillbaka till pubertet och rätt in i alla de stora sentimentala patetiska känslorna och slår undan mina ben och gör mig knäsvag och bygger klumpar i halsen och vräker omkull mig på golvet och pressar fram allt det där larvet som jag är så bra på att stänga av till vardags. Herregud.

4 kommentarer:

Joel Josefsson sa...

Varför gillar man att minnas tillbaka den hemska tiden egentligen? Jag gör det också. Jag blir nostalgisk när jag lyssnar på misfits och tänker på sommarlov med extrema fyllor.

Anonym sa...

Televerket tar inte sitt ansvar!

DÅ MIN TELEFON varit ur funktion, har jag förgäves försökt få hit en reparatör. Inte nog med att dom ifrågasätter sitt ansvar för min telefonapparat; den impertinenta unga dam jag talade med föreslog att jag skulle ta med mig apparaten ifråga till närmsta "Teliabutik"! Vaförslag? Hur skulle det gå till? Inte nog med att den är tung att bära (bakelit väger), den är ju till yttermera visso fast installerad i min hall, vilket man tycker att en Televerksanställd borde känna till. När jag med stort besvär lösgjort och medfört min defekta telefon till en sån där "Telia-butik", så visar det sig att dom varken kan eller vill reparera den. I stället erbjöd man mig att köpa någon sorts knappförsedd tvålask i skär och grå plastic! "DEN HAR ÄVEN telefonsvararfunktion", var det lama argument man försökte lura mig med, som om jag inte skulle vara kapabel att svara själv! Skulle jag behöva gå ut så gillrar jag upp en tjugofemöring på telefonapparaten; eventuell ringsignals vibrationer får denna att falla ner på hallbordet, vilket gör det enkelt att se om någon har ringt medan jag var ute. Denna metod har fungerat i alla tider, men skulle någon trots det ha svårt att få tag på mig föreslår jag att vederbörande skickar ett brev.
Tack för trevliga små historier om dagen unga!
"En äldre och lite förargad"

Anonym sa...

Moraliskt förfall!
ANSTÄNDIGHET. MORAL HYFS. Vart har de tagit vägen dessa civilisationens mest grundläggande begrepp? Särskilt ungdomen verkar komplett renons på dylikt. Inte ens min egen brorson kunde härförleden avhålla sig ifrån att utsätta undertecknad för vad som väl på nutidssvenska skulle kallas för "sexuella trakasserier"; i ett obevakat ögonblick placerade han i min lättgrogg en sk "Ispinuppa". Jag trodde inte mina ögon! Detta attentat hade han dessutom mage att beteckna som ett "skämt"! UPPENBART ÄR ATT DETTA moraliska förfall har sin grund i dagens dekadenta masskultur; filmer med Gloria Swanson och Hedy Lamarr visas helt ocensurerade, postorderkataloger innehåller fruntimmer I bara underkläderna, tvådelade baddräkter nyttjas på allmän plats. Inte undra på att ungdomen får en snedvriden uppfattning om allt som har med människans fortplantnlng att göra.
Avgå genast Herr Renfäll!
Med Hopp Om Bättring,
"En som länge läst erda inlägg och äntligen ger sin stämma hörd!"

Sign on the window sa...

Håller med till fullo. Härlig blogg btw!